surviving life

Halloween for næringslivet

2006-11-01 (01:21)

Jeg er blandt de menneskene i verden som virkelig ikke liker Halloween. Det er forsåvidt flere grunner til dette, men hovedgrunnen er at det ikke er noen norsk tradisjon fra gammelt av å feire “allehelgensdag”. Dette er noe næringslivet har innført for å selge utallige Halloween-effekter og prøve å oversette “Trick or treat” på mer eller mindre heldige måter… For eksempel:

  • Digg eller deng
  • Knask eller knep
  • Griseri eller godteri
  • Sjokolade eller skade
  • Lureri eller godteri
  • Snop eller sprell
  • Trolleri eller godteri
  • Godteri eller fanteri Jeg innser selvsagt at det er vanskelig å avskaffe noe sånt, men jeg liker det allikevel ikke! Dessuten liker jeg ikke karneval på generell basis, så dagen er ikke helt min føler jeg.

Og når jeg først er inne på dager som jeg ikke liker, så kan jeg jo også nevne Valentinsdagen. Der mener jeg akkurat det samme. Møkkadag! Handelsdrit det også. Æsj!