surviving life

Python og Django

2008-01-24 (15:53)

Jeg bestemte meg for en liten stund siden å ha noe trivelig å programmere på på kveldstid, og jeg bestemte meg for både noe jeg tenkte å kanskje ta tilbake på jobben, og også noe å lære meg noe helt nytt.

På jobbfronten fant jeg mitt eget lille prosjekt som jeg driver med. Passer på at det er noe som ingen andre på jobben har noe krav om at skal bli ferdig noen gang, slik at jeg kan holde på det når jeg selv har lyst uten at noen skal mase.

På lære-noe-nytt-fronten bestemte jeg meg for å sette meg inn i Python. Etter å ha lest endel i en god bok (Python in a Nutshell, Second Edition) tenkte jeg at det var på tide å prøve meg litt. Jeg begynte med å lage et program som logget meg inn på NetCom sin send SMS-side, la til en mottaker, og deretter sendte en SMS til mottakeren. Det var en fin “hello world” tenkte jeg.

Men så tittet en kollega og meg på det å lage en Facebook-applikasjon, og da tenkte vi at vi nok trang et webrammeverk. Vi fant Django og etter å ha lest og gått gjennom tutorialen fant jeg ut at dette virkelig så ut til å være et svært vel gjennomtenkt rammeverk. Så jeg får se om jeg får laget noe ordentlig med det etterhvert og ikke bare en Poll-applikasjon.